Çocuklar Hep Gülsün…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Bağışçılar Vakfı’nın desteği ve Bolu Sağlık Yüksekokulu ile Çocuk Sağlığı Hastalıkları AD Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi iş birliğiyle düzenlenen ‘Gülen Gözler’ projesi, lösemi hastası çocuklara ve ailelerine destek oluyor. Projeyle; onkoloji kliniğinde tedavi gören 0-18 yaş arasındaki çocukların eğitimleri ve gelişimleri destekleniyor; ailelere de kişisel gelişim desteği sunuluyor.

    Projenin tanıtımı için düzenlenen programa; Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram ve vakıf üyeleri, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yasemin Aydoğan ile projeye emeği geçen Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatih Demircioğlu, Bolu Sağlık YO Müdürü Doç. Dr. Arzu İlçe, Yrd. Doç. Dr. Bedriye Ak, Öğretim Görevlileri Özlem Okyay ve Hacer Alpteker ile öğretim üyeleri katıldı. Programa aynı zamanda tedavileri başarıyla devam eden miniklerle, proje kapsamında çocuklara ve ailelerine destek veren Okul Öncesi Öğretmenliği ve Hemşirelik Bölümü’nde eğitim gören 4 öğrenci de katıldı.

    Programın sonunda çocuklar ağızlarındaki maskeleri sevinçle havaya fırlatarak sağlıklı yaşama ‘merhaba’ dediler; ardından yeni yıl hediyelerini açtılar. Tedavisi devam eden  çocuklar ile ailelerinin duygu ve düşüncelerini anlattıkları videonun da gösterildiği programda, projeye emeğe geçenler ve katılımcılar, çocukların hep gülmesi temennisinde bulundular.

    Önceki İçerikAşağı Gölköy Lojmanları Dağıtımı Hk.
    Sonraki İçerikYabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Öğretmen Yetiştirme Sertifika Programı