TCMB, Ekonomi Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı’na Teknik Gezi Düzenlendi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), T.C. Ekonomi Bakanlığı ve T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na teknik gezi düzenlediler. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ferudun Kaya, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynel Şen, Yüksekokul Sekreteri Yunus Cıvdı ile Araştırma Görevlisi İrfan Doğan’ın da katıldığı gezide, öğrenciler uygulamalı eğitim aldılar.

İlk önce TCMB’yi ziyaret eden öğrenciler, Geçmişten Geleceğe Merkez Bankası, TCMB’de Kariyer Olanakları ve Para Politikası başlıkları altında eğitim gördüler. Eğitim kapsamında, banka yetkilileri tarafından öğrencilerimize Merkez Bankası’nı tanıtıcı çeşitli hediyeler verildi. Ardından T.C. Ekonomi Bakanlığı ile T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nı ziyaret eden öğrencilere, bakanlıkta ülkemizin dış ticaret politikaları anlatıldı; Hazine Müsteşarlığı’nda ise müsteşarlığın görevleri, müsteşarlığa giriş koşulları ve insan kaynakları hakkında bilgi verildi.

Önceki İçerikDönem İçi Etkinlik/Sınav Not Girişleri Hakkında Duyuru
    Sonraki İçerikDörtdivan Kaymakamı, Rektörümüzü Ziyaret Etti