Kırgızistan Heyeti AİBÜ’yü Ziyaret Etti

    Kırgızistan’ın Oş eyaleti Uzgen şehri Valisi Tazhibaev Attokur Turgumbaevich ve beraberindeki heyet, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’u ziyaret etti. Bolu Belediyesi’yle kardeş şehir protokolü imzalamak için belediyenin davetiyle ilimize gelen Kırgız heyeti, Üniversitemizi de ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Hayri Coşkun’la bir araya geldi. Ziyaret kapsamında iki ülke ilişkilerinin ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesinin önemine değinildi.

    Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarete; Uzgen Valisi Tazhibaev Attokur Turgumbaevich, Uzgen Yerel Meclisleri Genel Meclis Başkan Yardımcısı Kimsanov Abdykerim, Uzgen Valiliği Daire Başkanı Abdyrakmanov Akylbek Zhanyshbekovich, Uzgen Belediye Başkan Yardımcısı Taylakov Mamytbek Kaparovich ile yerel ve özel temsilciler katıldı.

    Ziyaret kapsamında iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve kültürel iş birliğinin arttırılması konuları ele alındı. Ziyarette kardeş şehrimizin Valisi Turgumbaevich tarafından Rektör Coşkun’a Kırgızistan’ı tanıtan kitapların yanı sıra yöresel lezzetler ile Orta Asya’ya özgü kurut denilen kurutulmuş süt ürünü hediye edildi.

    Rektör Coşkun ise Kırgız heyete Üniversitemizi ve Bolu’yu tanıtan çeşitli kitaplar takdim etti. Coşkun, aynı zamanda kuruta olan benzerliği dolayısıyla Kırgız heyetin ilgisini çeken Bolu’ya özgü lezzet keş hakkında da heyete bilgi verdi ve keşle ilgili bilimsel makalelerini paylaştı.

    Önceki İçerikYAÇEV Başkanı Kızıltan, Rektör Coşkun’u Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikTekvando Kursu