Mutfağın Duayenleri AİBÜ’deydi

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen etkinlikte, Dünyaca ünlü şefler özgün tasarımlarıyla lezzetleri birer sanat eserine dönüştürdüler. Çeşitli sebze ve meyvelere şekiller vererek hazırladıkları lezzetleri sergileyen usta aşçılar, meslek tecrübelerini de öğrencilerimizle paylaştılar.

    AİBÜ Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden oluşan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu tarafından Mengen’de düzenlenen workshop ve panelin konukları Dünyaca ünlü aşçılarımız Dırbalı kardeşler oldu. Workshop çalışmasında moleküler mutfak ve modern mutfak hakkında öğrencilere bilgi veren Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Erdem Dırbalı, hazırladığı sunumlarla da göz doldurdu.

    Türkiye Aşçılar Milli Takımında ‘Gold Chef’ olarak tanınan Kudret Dırbalı ise, sebze oymacılığının değişik örneklerini sergiledi. Dırbalı ayrıca, yemeklerin vazgeçilmez lezzeti olan tereyağı ve margarin gibi yağlardan yaptığı heykellerle ilgi çekti. Workshop çalışmasına genç aşçılar Çağatay ve Aras Dırbalı da katıldı. Öğrencilere şeker hamurunun yapılışını ve kullanım şekillerini anlatan Aras Dırbalı, daha sonra hamurdan çeşitli figür çalışmaları yaptı. Çağatay Dırbalı ise, İtalyanların ünlü tatlısı Tiramisu hazırladı. Ekmek yapımının inceliklerini öğrencilerle paylaşan Barış Dırbalı ise mutfak sanatı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

    Dırbalı kardeşler, eğlenceli ve öğretici sunumların ardından düzenlenen panelde ise bilgi ve tecrübeleri ile meslekte başarıya ulaşmanın yollarını öğrencilerimizle paylaştılar.

     

    Önceki İçerikMutfağın Duayenleri AİBÜ’deydi
    Sonraki İçerikAİBÜ Senatosu’ndan Kamuoyuna Duyuru