Erasmus Öğrencileri Mengenli Şeflerle Yarıştı

    Bolu Mengen’de bu yıl 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık Festivali’ne, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ERASMUS programı kapsamında eğitim görmek üzere gelen ERASMUS öğrencileri ve ERASMUSStudent Network-IBU  (ESN-IBU) öğrenci topluluğunun Türk öğrencileri de katılarak hünerlerini sergilediler.

    Almanya, Letonya, Litvanya ve Polonya’dan gelen öğrencilerin, AİBÜ Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu’nun kurduğu stantta sundukları kendi ülkelerine özgü tatlılar, festival katılımcılarının oldukça ilgisini çekerek beğenilerini kazandı.

    Etkinlik sonrasında öğrencilerin, etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkıları olan AİBÜ Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Seyhun Yurdugül, AİBÜ Aşçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Nihal Doğan ve ErasmusStudent Network-IBU (ESN-IBU) öğrenci topluluğu danışmanı Çev.Özlem Yelda Dilmen’e teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Bu arada Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Ceren Cansu Pulat, 30. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen ve ünlü şeflerin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada ‘Kanlıca Mantarlı Tavuk Sarma’ yemeğiyle ‘En İyi Tavuk Yemeği’ dalında birinci olarak altın madalya almaya hak kazandı ve Üniversitemizi gururlandırdı.

     

    Önceki İçerik5.Balkan ve Karadeniz Ülkeleri Kümelenme Günleri Konferansı
    Sonraki İçerikAİBÜ, Minik Öğrencileriyle Bayramlaştı