AİBÜ Öğrencilerinden Yeni Bir Resim Sergisi

    Bilim ve sanata önem veren toplumların gelişmişlik düzeyleri sanat fakültelerinin ne denli önemli olduklarını da bizlere gösteriyor. Bilim ve sanatın geldiği nokta mutlaka ulaşılması gerekli bir hedef oluyor. Bu kapsamda üniversitelerin yetiştirdiği öğrencilerin çalışmaları daha da değerleniyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi de (AİBÜ) verdiği eğitimle bunu desteklemeye devam ediyor. Üniversitemiz öğrencileri hem sanat eserleri üretiyorlar hem de bunları sergilemeyi sürdürüyorlar.
    Bu kapsamda AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melek Akyürek ile Öğretim Görevlisi Naciye Bozdoğan’ın öğrencilerinin çalışmalarından oluşan Özgün Baskı Resim Sergisi açıldı. Sergide, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 şehidimiz unutulmadı ve madencilerimizin anısına saygı duruşunda bulunuldu.
    Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu tarafından açılan ve çok sayıda akademisyen ile öğrencinin de katıldığı sergide, 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencilerinin mono baskı, linol baskı ve ağaç baskı tekniklerini kullanarak yaptıkları 44 eser yer alıyor. Davetlilere sergiyi gezdirerek eserler hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Melek Akyürek, gelecek yıl eserlerde gravür ve litoğrafi tekniklerinin de uygulanacağını ve böylece daha zengin bir sergi hazırlayacaklarının müjdesini verdi. Emine Davarcıoğlu ise serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Sergi, 13 Haziran Cuma gününe kadar Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda gezilebilir.

    Önceki İçerikBeden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Duyurusu
    Sonraki İçerikDoğumunun 110. Yılında Üstat Necip Fazıl, AİBÜ’de Düzenlenen Etkinliklerle Anıldı