İzzet Baysal Şükran Günleri…

    Şükran Günlerinde Merhum İzzet Baysal’ı Bir Kez Daha Anıyoruz
    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) kurucusu, öncü sanayicilerimizden merhum İzzet Baysal adına her yıl Mayıs ayında düzenlenen Şükran Günleri kapsamında, bu yıl da pek çok etkinlik gerçekleştirildi. 2 gün süren etkinliklere, Bolu protokolünün yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi.
    Etkinlikler, Anıtpark’taki Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtına saygı çelenginin konulmasının ardından ‘İzzet Baysal’a Saygı ve Şükran Yürüyüşü’ yapıldı. İzzet Baysal Caddesi boyunca devam eden yürüyüşe İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, Esin Avunduk ve eşi Cahit Avunduk ile İzzet Baysal Vakfı üyeleri, Bolu protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüş, İzzet Baysal Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Valiliğin, Belediyenin ve AİBÜ’nün çelenklerinin sunulmasıyla sona erdi.
    İzzet Baysal Anıtı önündeki tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak söz alan Ahmet Baysal, İzzet Baysal’ın Türkiye’nin birçok yerindeki hayırsevere örnek olduğunu ifade ederek, vefatının ardından amcasına yazdığı 14’üncü mektubunu okudu. Baysal, “Sevgili amca, Bolu Belediyesi’nin baş tacı olmaya devam ediyorsun. İsmini taşıyan İzzet Baysal Caddesi’ni öyle bir güzelleştirdiler ki. Bolu’yu parklarla donatıyorlar. Doğduğun Karaçayır’ı görsen tanıyamazsın. Bu seneki etkinliklerde katkıları bulunan Bolu Valiliği’ne, Bolu Belediye Başkanlığı’na, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ve Bolu Kent Konseyi’ne, esnafımıza ve muhtarlarımıza mütevelli üyelerim adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
    ‘İzzet Baysal’ı Özlemle Anıyoruz’
    AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Bahar ise, “Saygıdeğer büyüğümüz İzzet Baysal; Sizi her geçen gün özlemle anıyor, hasretle arıyoruz. Kurduğunuz ve ‘En büyük eserim’ dediğiniz Üniversitemiz son dört yılda her alanda iki katı bir büyüme gerçekleştirdi. Çok güçlü ve saygın bir üniversite haline geldi.” ifadelerini kullandı.
    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise İzzet Baysal’ın örnek kişiliğine vurgu yaptığı konuşmasında “Çok kıymetli büyüğümüz, Bolumuzun hayırseverlik önderi, şükranların en büyüğüne layık İzzet Babamız… Bizlere kazandırdığın eserlerin, açmış olduğun hayır yolunun ve bir şehrin ufkunu nasıl değiştirdiğinin farkında olduğumuzu hissederek bir kez daha manevi huzuruna çıkıyor ve sana şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
    Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları da, “Şehirleri şehir yapan sahip olduğu değerlerdir. Şehirler bu değerleri ile tanınırlar, bilinirler ve bu değerleriyle övünürler. Biz Bolulular, Bolu’da yaşayanlar seninle ne kadar övünsek azdır. Çünkü hiçbir şehre nasip olmayan İzzet Baysal gibi bir değerimiz var. Öyle bir değer ki, artık sadece bu şehirde yaşayanlar ya da yoldan geçenler değil, bütün Türkiye biliyor ki bu şehir İzzet Baysal’ın şehridir.” diyerek başladığı konuşmasını, “İzzet Baysal’ın şehri Bolu’da görev yapmaktan ve bu ailenin bir parçası olmaktan büyük bir onur ve gurur duymaktayım. Vergisi ödenmiş helal kazançlarını hayra, parayı sevgiye dönüştüren insan. Ruhun şad olsun” şeklinde tamamladı.
    AİBÜ Öğretim Elemanlarından Şükran Günlerine Özel Karma Sergi…
    İzzet Baysal Şükran Günlerinin son gününde ise AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi AD öğretim elemanlarının karma sergisi açıldı. Ressam Mehmet Yücetürk Belediye Sanat Merkezindeki sergide, yağlı boya eserlerden heykellere fotoğraftan grafik çalışmalarına ve baskı resime kadar pek çok eser yer aldı. Karma sergide; Doç. Dr. Alpaslan Uçar, Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Burcu Günay, Yrd. Doç. Dr. Canan Demir ve Öğr. Gör. İhsan Ayıtkan’ın eserleri bulunuyor.

    Önceki İçerikMehter Topluluğu Konseri
    Sonraki İçerikHıdrellez Geleneğine BAMER Katkısı