Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi Başladı

    Bu yıl 5’incisi düzenlenen Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresine Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ilk kez ev sahipliği yapıyor. Çeşitli üniversitelerden 800’ü aşkın lisans ve yüksek lisans öğrencisi ile akademisyenler, uzmanlar ve sektör temsilcilerinin katıldığı kongrede; Ar-Ge çalışmaları, yeni teknolojiler, güvenli gıda ve tüketicinin bilinçlendirilmesi gibi konularda oturumlar gerçekleştirilecek.
    Kongrenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlker Turan Akoğlu, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar neticesinde kongreye 800’ü aşkın öğrencinin katılmasını sağladıklarını ifade ederek, başta Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun olmak üzere kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
    AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ömer Zorba ise, kongrelerin bilimsel ve sosyal paylaşım alanları oluşturduğuna dikkati çekerek, “Bunun neticesi olarak akademisyenler bir araya gelip karşılıklı bilgi alışverişinde bulunurlar ve kendilerine yeni ufuklar oluştururlar. Yeni iş ve araştırma ortaklıkları kurarlar. Bu sayede çok daha güzel çalışmalara imza atarlar. Yeni dostluklar kurulmasına vesile olur. Kongremizin bu bağlamda, gerek bilimsel gerek sosyal paylaşım alanlarında önemli katkılar sunacağını ümit ediyorum.” diye konuştu.
    ‘Eylül’de Yeni Binamızda Eğitim Vereceğiz’
    Konuşmasında fakülte ve bölümler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Zorba, Rektör Coşkun’dan aldıkları bilgiye göre yapımı süren ek binanın Eylül sonunda biteceği müjdesini vererek, “Yeni yapılan ek binayla birlikte mevcut fiziksel alt yapı problemlerini önemli ölçüde çözmüş bulunuyoruz. Kendi öğrencilerimize müjdesini verebiliriz öncelikle…Eylül ayı sonunda yeni binamızda eğitimimize devam edeceğiz. Yeni binayla birlikte Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Şehir Bölge Planlama bölümlerini de böylece aktif hale getirebileceğiz. Toplam 13 bin 500 metre kare olan bu yeni binamızda çok modern derslikler, laboratuvarlar, atölyeler mevcut olacak. Böylece eğitimimize kaldığımız yerden daha güçlü şekilde devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
    Prof. Dr. Zorba, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile firma temsilcileri, Bilimsel Danışma Kurulu üyeleri, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve üyeleri ile öğrencilere de teşekkür etti.
    ‘Okuyan, Çalışan ve Gayret Gösteren Gençlere İhtiyacımız Var’
    Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise kongreye katılan üniversitelerin isimlerini sayarak katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasında ‘Şu anda Gıda Mühendisliği Bölümümüz fakültemiz içinde en gelişmiş, en güçlü bölümlerden biri. Hem akademik anlamda hem eğitim öğretim anlamında Gıda Mühendisliği Bölümü olarak iddialı bir pozisyondayız.’ diyen Rektör Coşkun, öğrencilere seslenerek, “Mesleğinizi iyi öğrenin. Hakikaten her alana hitap eden bir mesleğe sahipsiniz. Mesleğinizle ilgili çok okuyun hatta bilgi dağarcığınızı diğer alanlardaki kitapları okumakla da arttırın. Bunun ileriki hayatınıza çok etkisi olacağını söyleyebilirim. Aksi halde gelişme gösteremezsiniz. Ülkemizin genç nüfusunun çok okumaya, çok çalışmaya ve ülkemizin daha ileriye götürülmesinde çok daha fazla gayret göstermesine ihtiyaç var.” diye konuştu.
    Rektör Coşkun, bu tip kongreleri düzenlemenin kolay olmadığının altını çizerek başta Dekan Prof. Dr. Ömer Zorba olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen öğretim üyelerine ve kongreyi renklendiren öğrencilere teşekkür etti.
    Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ali Bayrak
    Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemizin kurucusu İzzet Baysal’ın belgeseli ile tanıtım filmi gösterildi. Kongreye AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ali Bayrak da katıldı. 2 gün sürecek kongrede ‘Gıda Aromaları’ konusunda bilgi verecek Prof. Dr. Bayrak’tan sonra Marmara Üniversitesinden Funda Elmacıoğlu ‘Tatlılığı Anlamak’, Ankara Üniversitesinden Kadir Halkman ‘Gıda Işınlama’, İTÜ’den Gürbüz Güneş ‘Modifiye Atmosfer Paketleme Tekniği’, Gıda Mühendisleri Odası eski Başkanı Petek Ataman ‘Mesleki Örgütlülük’, Abant Su’dan Nagehan Asma ‘Su Kimyası ve Özel Sektörde Mühendis Olmak’, Nestle Türkiye’den Ece Nevra Durukan ‘İyi Beslen Mutlu Yaşa’, Barilla Gıda A.Ş’den Mümin Çetiner ‘Türkiye’de ve Dünya’da Makarna Sektörü’, TGDF’den İlknur Menlik ‘Gıdalarımız ve Bilgi Kirliliği’, Sabri Ülker Gıda Araş. Ens. Vakfı’ndan Bil Ergin ‘Yemekte Denge’ ve Biyogüvenlik Kurulu’ndan Hakan Yardımcı ‘Genetiği Değiştirilmiş Organizma Nedir?’ konularında sunum yapacaklar.
    Kongreye Afyon Kocatepe, Akdeniz, Ankara, Avrasya, Celal Bayar, Cumhuriyet, Onsekiz Mart, Çankırı Karatekin, Çukurova, Ege, Erciyes, Gaziosmanpaşa, Gümüşhane, Hacettepe, İnönü, İstanbul Aydın, İstanbul Teknik, Karamanoğlu Mehmet Bey, Mersin, Namık Kemal, Okan, Pamukkale, Sabahattin Zaim, Süleyman Demirel, Trakya, Tunceli, Yakın Doğu, Yeditepe ve Yıldız Teknik üniversitelerden 800’ü aşkın öğrenci katılıyor.

    Önceki İçerikBAMER’de Edebiyat Sohbetleri
    Sonraki İçerikSözleşmeli Personel İlanına Yedekten Atanmaya Hak Kazananlar