Alman Akademisyenden 3 Önemli Konferans…

    Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg’den (FAU) Prof. Dr. Wolfgang Kreis, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) değişik konularda üç önemli konferans verdi. Konferanslarda, bitkilerin doğal bileşiklerin üretilmesinde izledikleri evrimsel yolları bitkilerin ve bileşiklerin çeşitliliği açısından ele alındı. Uzun yıllardır bitkisel kaynaklı doğal bileşikler konusunda çalışmalar yapan Prof. Dr. Kreis, aynı zamanda Üniversitemizin ortakları arasında olduğu Avrupa Birliği projesinin koordinatörlüğünü de yapıyor.
    TÜBİTAK’ın yabancı üniversite ve araştırma kuruluşlarında çalışan bilim insanlarını akademik çalışmalar yapmaları için ülkemize davet ettiği ‘2221-Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı’ kapsamında Alman akademisyen Prof. Dr. Wolfgang Kreis, AİBÜ’nün konuğu oldu. AİBÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Biyoloji Topluluğu tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezinde düzenlenen konferanslarda Prof. Dr. Kreis, ‘Bitkisel Doğal Bileşiklerin Evrimi’, ‘Çok Fazla Gen: Kardenolit Metabolizmasına Bakış-1: Genler’ ve ‘Çok Fazla Substrat: Kardenolit Metabolizmasına Bakış-2: Enzimler’ konularında bilgi verdi.
    Prof. Dr. Kreis, aynı zamanda AİBÜ’nün de ortakları arasında olduğu ‘Yüksükotları’ konulu Avrupa Birliği projesinin (F7-IRSES) koordinatörlüğünü yapıyor. AİBÜ’den Prof. Dr. Ekrem Gürel ve Yrd. Doç. Dr. Buhara Yücesan’ın yer aldığı projenin; Almanya, Portekiz ve Brezilya’dan ortakları bulunuyor.

    Önceki İçerikBAMER Sergisi
    Sonraki İçerikPanel: Current Trends on Technology Integration in Education