TRT’nin Emektar Sanatçısı Emel Taşçıoğlu, AİBÜ’de Konser Verdi

    Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) emektar sanatçılarından ve ülkemizin yetiştirdiği değerli seslerden olan TRT Ankara Radyosu sanatçısı Emel Taşçıoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kongre Merkezinde konser verdi. Taşçıoğlu’nun kendine özgü sesi ve üslubuyla yorumladığı türkülere yüzlerce kişi eşlik etti. Konserin geliri ise dezavantajlı ve engelli çocukların psiko-sosyal gelişimlerine müzik ve görsel sanatlar eğitimi yoluyla katkı sağlamak amacıyla kullanılacak.
    Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) ile AİBÜ Özel Eğitim Topluluğu tarafından düzenlenen konserde Emel Taşçıoğlu, anonim türkülerden çağdaş türkülere sevilen pek çok Türk halk müziği eserini dinleyicilerle birlikte söyledi. Zaman zaman türküleri Bolu Yılmaz Özcan Türk Halk Müziği Topluluğu üyeleri ile birlikte seslendiren ünlü sanatçı, konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.
    Konserin geliriyle Bolu ve Ankara’da gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında dezavantajlı ve engelli çocukların psiko-sosyal gelişimlerine müzik ve görsel sanatlar eğitimi yoluyla katkı sağlanacak. Konserden elde edilen gelir ayrıca 17-19 Nisan 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek ‘İpek Yolu’nda Müzik Kültürü ve Eğitimi’ konulu uluslararası konferansa bağışlanacak.

    Önceki İçerikl. Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi
    Sonraki İçerikAİBÜ Satranç Turnuvası