Mevlana ve Erasmus Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

    Yurt içi ve yurt dışında eğitim veren yüksek öğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini sağlayan Mevlana Değişim Programı ile Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği hakkında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde Mevlana Değişim Programı için düzenlenen bilgilendirme toplantısına, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Mevlana Değişim Programı Sorumlusu Doç. Dr. Erol Öztürk ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Akademik Değişim Programları Koordinatörlüğü Mevlana Birimi Sorumlusu Dr. Esra Ebru Mavi, Mevlana’nın, yurt içinde ve yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini sağlayan bir program olduğunu anlatarak, amacının bölgesini ve dünyayı daha iyi tanımak isteyen, değişime açık, rekabet duygusu güçlü, küresel bilinç ve sorumluluk duygusuna sahip öğrenci ve öğretim elemanlarının dünya üniversiteleriyle kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

    Mevlana Değişim Programına; Mevlana protokolü imzalamış Türkiye’deki bütün yükseköğretim kurumlarında örgün eğitime kayıtlı öğrenciler katılabilecek. Programda, yüzde 50 dil puanı ile yüzde 50 not ortalaması dikkate alınacak. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalaması 2,5/4,00; yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalaması 3/4,00 olacak. Öğrenciler en az 1 yarı yıl en fazla ise 2 yarı yıl programdan yararlanabilecekler.

    Yabancı dil seviyeleri yeterli olan ve daha önce değişim programına katılmamış öğretim elemanları en az 1 hafta en fazla 3 ay programdan faydalanabilecekler.

    Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği

    Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyit Köse tarafından ise İzzet Baysal Kültür Merkezinde Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Buna göre, Erasmus’a katılmak isteyen öğrenciler için 21 Mart Cuma günü Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacak, sınava başvurular yarın sona erecek. Tam zamanlı öğrencilerin başvurabileceği sınavda yabancı dil baraj puanı 100 üzerinden 55 olacak. Öğrenim ve staj hareketliliği için başvuracak ön lisans ve lisans öğrencilerinin son transkript notları 4 üzerinden en az 2,20; yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 2,50 olacak.

    Önceki İçerikTRT OKUL “KRİPTEKS” YARIŞMA PROGRAMI
    Sonraki İçerikSAN-TEZ YÖNETMELİĞİ YENİLENDİ