Türkiye Üniversiteler Arası Hokey Şampiyonası AİBÜ’de Başladı

    Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği ve ev sahipliğini Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) yaptığı 2013-2014 Türkiye Üniversiteler Arası Hokey Şampiyonası’nın açılış töreni yapıldı. Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) gerçekleştirilen törene, Bolu Belediye Başkan Vekili İhsan Ağcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ümid Karlı ile 11 üniversitenin takımları ve antrenörleri ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Şampiyonada ilk gün yapılan maçlarda AİBÜ Kadın Hokey Takımı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni 15-0; Erkek Hokey Takımı ise Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’ni 6-2’lik skorlarla yenmeyi başardı.
    Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer, Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak değişik üniversitelerden gelen sporcuları Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için Türkiye Hokey Federasyonuna ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ülkemizin bu yeni spor dalıyla ulusal ve uluslararası alanlarda daha iyi duruma geleceğine işaret eden Prof. Dr. Gencer, yeni bir spor dalı olan hokeyin yeni imkanlar ve fikirler oluşturacağını söyledi.
    Konuşmasına şampiyonaya katılan takımları selamlayarak başlayan BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ümid Karlı ise, takımları Üniversitemizde en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ülkemizde yeni bir branş olan hokeyde uluslararası başarılar elde edilmeye başlandığını vurgulayan Karlı, müsabakaların fair play içinde geçmesini diledi.
    Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ise, Türk hokeyinin kısa sürede rekabet edebilir hale geldiğine ve bu dalda ülkemizde artık yetenekli sporcular yetiştirilmeye başlandığına dikkati çekerek, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanlarda gerek milli takıma gerekse kulüplere katkısının büyük olduğunu dile getirdi.
    Konuşmaların ardından Türkiye Hokey Federasyonu tarafından hokey sporuna verdikleri destek dolayısıyla Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları adına Yahya Şahan’a; AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gencer’e; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ile BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ümid Karlı’ya plaketleri Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan tarafından verildi.
    Şampiyonanın ilk gününde kadın ve erkek hokey takımları arasında yapılan maçların sonuçları ise şöyle oldu:
    Kadın Hokey Takımları
    AİBÜ: 15 – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi: 0
    Gazi Üniversitesi: 11 – Gaziantep Üniversitesi: 0
    Kırıkkale Üniversitesi 11 – Hacettepe Üniversitesi: 1
    Erkek Hokey Takımları
    AİBÜ: 6 – Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi: 2
    Amasya Üniversitesi: 3 – Hacettepe Üniversitesi: 5
    Gazi Üniversitesi: 4 – Gaziantep Üniversitesi: 4

    Önceki İçerik2013-2014 Üniversiteler Arası Hokey Şampiyonası AİBÜ’de Yapılacak
    Sonraki İçerikBAMER, Üniversiteler Arası Halk Kültürü Günleri’ne Katıldı