Çocuk Sağlığındaki Son Gelişmeler AİBÜ’de Ele Alındı

    Çocuk acil tıp ve yoğun bakımında tıp dünyasındaki en son gelişmeler ülkemizin önde gelen bilim insanları tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen eğitim semineriyle doktorlarla paylaşıldı. Seminere; Bolu başta olmak üzere Düzce, Sakarya ve Zonguldak’taki üniversitelerin çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dallarında görev yapan asistan hekimler ile çok sayıda doktor katıldı.
    AİBÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği tarafından AİBÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda 1 gün süren eğitim semineri düzenlendi. AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, AİBÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Başkanı Prof. Dr. Erol Kısmet ile AİBÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mervan Bekdaş seminerin açılışında yaptıkları konuşmada katılımın beklenenden fazla olması ve böyle bir eğitimin Üniversitemiz çatısı altında veriliyor olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
    Seminerde, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ‘Çocuk Acil Olgularına Yapılandırılmış Yaklaşım’, aynı üniversiteden Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş ‘Şok ve Dolaşım Yetersizliği’ ile ‘KİBAS ve Tedavisi’, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Duman ‘Akut Tıkanıklık Yapan Havayolu Hastalıkları’, Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Oğuz Dursun ‘Sepsis ve Septik Şok Tedavisi’ ile ‘Olgularla Çocuk Acil ve Yoğun Bakım’, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Tanıl Kendirli ‘Çocuklarda Mekanik Ventilasyon’ ile ‘Çocuklarda Kan Gazları’ ve Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Esen Besli ‘Travmatik Olmayan Cerrahi Aciller’ ile ‘Havale Geçiren Çocuğa Yaklaşım’ konularında detaylı bilgi verdiler. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

    Önceki İçerikAİBÜ Gastronomi Festivalinde Gümüş Madalya Kazandı
    Sonraki İçerik25. Vergi Haftası Kutlanıyor