AİBÜ’nün Avrupa Üniversiteleriyle İşbirliği Sürüyor

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), ‘Uluslararasılaşma’ hedefine yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Erasmus programı kapsamında Avrupa üniversiteleriyle çeşitli araştırma ve bilimsel çalışmalara imza atan AİBÜ, üniversiteler arasında iş birliğini ve öğretim üyeleri ile öğrenci değişimini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda 2011 yılından itibaren Almanya Leibniz Hannover Üniversitesi ile Tarih, Arkeoloji ve Eğitim Bilimleri alanlarında devam eden işbirliği anlaşması, 2020 yılına kadar uzatıldı.

    AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Gencer ile Doç. Dr. Ahmet Ocak,  ‘Erasmus+’ programı dahilinde başlatılan işbirliği kapsamında Leibniz Hannover Üniversitesinde ders verme etkinliği gerçekleştirdi.

    Yaklaşık bir hafta boyunca yürütülen ortak ders programlarını yerinde takip eden Prof. Dr. Mustafa Gencer ile Doç. Dr. Ahmet Ocak, aynı zamanda Alman öğrencilere “Müslüman ilim adamlarının Avrupa’ya etkileri” ve “Türkiye’nin yakın tarihiyle” ilgili ders verdiler.

    1. Dünya Savaşında Almanya’nın yanında yer alan Osmanlı Devletinin hangi cephelerde nasıl savaş verdiğini anlatan Prof. Dr. Gencer, 1960’lardan sonra Türkiye’den Almanya’ya göç eden Türkler ile Ermeni sorunu hakkında da ayrıntılı bilgi verdi.

    Müslümanların gözüyle Haçlı Seferlerinin sebep ve sonuçları ile Endülüsler zamanında Müslüman ilim adamları ve eserlerinin Avrupa’ya etkisi konularında ders veren Doç. Dr. Ahmet Ocak ise, Haçlı Seferlerinin gerçek sebeplerinin dönemin Avrupa’sında yattığına ve Avrupa üniversitelerinde unutulmuş olan ‘İslam İlmi’ mirasına dikkat çekti.

    İki üniversite arasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr Mustafa Gencer, “Hannover Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Brigitte Reinwald ile yaptığımız koordinasyon sonucunda, öncelikle  iki üniversite arasındaki eğitim programı ve materyalleri belirlendi. Ziyaretimiz kapsamında da Tarih Bölümünde verilen lisans derslerine katılım sağlayarak, Hannover Üniversitesi öğrencilerine sunumlar yaptık. Öğrencilerin ilgisi ve aktif katılımıyla da verimli bir etkinlik gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

    Prof.Gencer, Almanya’da yapılan görüşmelerde ayrıca üç yıldır Leibniz Hannover Üniversitesi ile devam eden işbirliği anlaşmasının, ‘Erasmus+’ çerçevesinde Tarih, Arkeoloji ve Eğitim Bilimleri alanlarında 2020 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.

    Önceki İçerikTebrik Ziyaretleri Sürüyor…
    Sonraki İçerikAİBÜ Dünya’nın Zirvelerine Tırmanmaya Devam Ediyor