Tıp Öğrencileri Köylülerin Dertlerine Merhem Oluyor

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, köylerin çevre sorunları ve bunun sağlığa etkileri konusunda bilgi edinmek ve çözüm üretebilmek amacıyla Bolulu köylülerle bir araya gelerek onların dertlerini dinlediler. Mudurnu’nun Hüsamettindere köyünü ziyaret eden AİBÜ Tıp Öğrencileri Topluluğu üyesi 13 öğrenci, köy halkının sorunlarını çözmek için projeler üreteceklerini söylediler.

    Öğrenciler, AİBÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seval Alkoy ile birlikte Mudurnu’nun Hüsamettindere köyünü ziyaret ederek köy halkıyla bir araya geldiler. Mudurnulu köylüler özellikle hayvansal atıkların yarattığı çevre kirliliğinin önlenmesi ve sağlıklarının korunması için yardım istediler. Köy evlerinin restorasyonu kapsamında yürütülen projelerin köyün kültürel yapısına uygun şekilde yapılmasını talep eden vatandaşlar, Türkiye’nin ilk ekolojik köyü olan Hüsamettindere köyünün sorunlarına çözüm bulunmasını istediler. Köy halkının ikram ettiği lezzetleri de tadan öğrenciler gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

    AİBÜ Tıp Öğrencileri Topluluğu üyeleri, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile veteriner hekimlerle görüşerek köy halkının sorunlarına çözüm bulmak amacıyla projeler üretmeye çalışacaklar. Öğrenciler, Bolu’nun diğer köylerini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edecekler.

    Önceki İçerikAİBÜ Öğrencileri Engelli Çocukların Yanında…
    Sonraki İçerikMudurnu Belediyesine Eğitim Desteği