AİBÜ Öğrencileri, ‘Anayasa Taslağı’ oluşturuyor

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu, Türkiyenin gündeminde olan Sivil Anayasa çalışmalarına katkı vermek amacıyla örnek bir çalışmaya imza atıyor. AİBÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencileri ‘Anayasa Atölyesi’ oluşturarak anayasa taslağı hazırlayacak.

    Topluluk Başkanı Emrah Çiftçi, “Bizler Türkiye`nin Modernleşme tecrübesi içinde bugün elde ettiği bu siyasal imkanın belirli güç savaşları uğruna feda edilmemesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bu nedenle Yeni Anayasa idealinin günlük siyasetin kısır çekişmeleri içinde kaybolup gitmesine müsaade etmeme kararlığımızı göstermek istiyoruz. Oluşturduğumuz  “Anayasa Atölyesi” kapsamında Yeni Anayasada olması gereken temel ilkeler beyannamesini ortaya koyarak hem üniversitenin hem de Türkiye`nin tarihine not düşmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Çalışma kapsamında arklı düşünceden öğrencilerin katılımına önem verdiklerini söyleyen Çiftçi sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yeni Anayasanın toplumda çoğulculuğa izin vermesi gerektiği inancını taşıyor ve arkadaşlarımızda düşünceleri ne olursa olsun bu çalışmaya katılmalarını bekliyoruz. Bilgilendirme toplantısına katılan öğrencilerden atölye şeklinde çalışma masaları oluşturacağız. Bu masalar periyodik olarak yapacakları toplantıda anayasa konularını tartışacak ve bu konular doğrultusunda belli ilkeler ortaya koyacaktır. Çalışma masalarının tartışmalarında temel ilkeler oy çokluğuyla belirlenecek olup, azınlıkta kalan eğilim bir kişi bile olsa temel ilkeler beyannamesine muhalif görüş olarak yazılacaktır. Atölye çalışması 2013-2014 Akademik Yıl sonuna kadar devam edecek olup 2014-2015 Akademik yılının başında Yeni Anayasa Temel İlkeler Beyannamesi bir konferansla birlikte kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.”

    Önceki İçerikAİBÜ’de Hijyen Eğitimi
    Sonraki İçerikTRT Anadolu, AİBÜ Mengen Kampüsünü Ekrana Taşıdı