3. Abant Enfeksiyon Günleri Sempozyumu Üniversitemizde Yapıldı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen sempozyuma Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet Ural, AİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammet Güzel Kurtoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Sempozyumun oturum başkanlığını Prof. Dr. Fatma Sırmatel ve Prof. Dr. Hayrettin Akdeniz yaptı. İlk konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Wilke Topçu, Bakteriyel Enfeksiyonlar konusunda sunum gerçekleştirdi. Belli başlı gıda ile bulaşan bakteriyel enfeksiyonlara değinen Topçu; “Sosyo-ekonomik düzeyi düşük ve altyapı imkanları yetersiz ülkelerde bakteriyel enfeksiyonlara bağlı hastalıklar daha yoğun yaşanmaktadır” dedi.

    Gıda İle Bulaşan Viral Enfeksiyonlar konusunda sunum yapan AİBÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Avcıoğlu, Virüsler, genel tanımı, türleri ve virüs yoluyla bulaşması muhtemel enfeksiyonlardan korunma yöntemleri anlattı.

    Gıda ve Su Kaynaklı Paraziter Enfeksiyonlar konusunda sunum yapan Dr. Öğr. Üyesi Kerem Yaman; başlıca gıda maddeleri, su kaynakları ve et ürünlerinden nüfuz edebilen parazitler hakkında bilgiler verdi.

    Sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, gıda hijyeni ve güvenliğinin temel konularına; gıda tüketiminde güvenilir hammadde temini, temizlik ve dezenfeksiyon, çiğ ve pişmiş ürünlerin birbirinden ayrılması, besinlerin yeterince pişirilmesi, uygun sıcaklıkta muhafaza olarak beş başlıkta ve açıklayarak değindi. Alişarlı; “Bu beş kurala uyarsak, gıda güvenliğinde, gıda ile bulaşan enfeksiyon hastalıklarına karşı önemli adımı atmış oluruz” dedi. Alişarlı, bu tür önemli sempozyumların toplumun daha geniş kitlelerine ulaşmasının önemine vurgu yaparak sözlerini sonlandırdı.

    3. Abant Enfeksiyon Günleri Sempozyumu plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

    Önceki İçerikKD Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Mezuniyet ve Ant İçme Töreni Yapıldı
    Sonraki İçerikZiraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlk Mezunlarını Vermenin Sevincini Yaşadı