2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreninde Gurur ve Başarı

    Üniversitemizin, 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet ve İzzet Baysal Vakfı Ödül Töreni İzzet Baysal Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

    Tören, Gölköy yerleşkesindeki Atatürk ve İzzet Baysal anıtlarına çelenk sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda devam eden törene; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Tugay ve Garnizon Komutan Vekili P. Alb. Sabri Saldıroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, İzzet Baysal Vakfı mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri, daire başkanları, öğretim elemanları, üniversitemizi dereceyle tamamlayan mezunlarımız ve aileleri katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Aleksandr Mekaev, piyano resitali verdi. Resitalin sonunda Aleksandr Mekaev’e Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından üzerinde üniversitemizin logosunun olduğu çini bir tabak ve çiçek takdim edildi.

    Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Konuşması

    Törenin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı. Rektör Alişarlı, üniversitemizin 27’nci dönem mezunlarını yeni hayatlarına uğurlamak için bir araya geldiğimiz bu mutlu günde tüm konuklarımızı selamlayarak konuşmasına başladı.

    Üniversitemiz hakkında bilgi veren Rektör Alişarlı, “16 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ve 15 Araştırma Merkezi’ne sahip olan üniversitemiz, 1377 akademik ve 772 idari personelinin özverili çalışmaları sayesinde ülkemizin saygın üniversitelerinden biri haline gelmiştir. 8 kampüsteki birimlerimizde yaklaşık 33 bin öğrencimiz öğrenim görmektedir. Üniversitemiz, ülkenin kalkınmasının temellerini oluşturacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi ve bölgenin gelişmesinde etkin bir rol oynamayı bir görev olarak algılamaktadır. Ayrıca araştırıcı, çözümleyici, daima ilerlemeye ve gelişmeye yönelik düşünce yapısında gençler yetiştirecek bir ortam oluşturarak teknolojideki gelişmelere katkıda bulunmayı temel görevlerimiz arasında saymaktayız.” dedi.

    “Bu değerler doğrultusunda geçen başarılı bir akademik yılın ardından üniversitemizin sayıları on binleri bulan mezunlarının arasına bugün 3788 öğrencimizi daha eklemekten gururluyuz.” diyen Rektör Alişarlı, “Mezun öğrencilerimizden 25’i okullarından en iyi derece ile mezun oldular. Ülkemizin geleceği olan bu gençlerimizle ne kadar övünsek azdır. Bu gurur tablosunun oluşmasında en büyük pay, gecesini gündüzüne katarak yükseköğretimini başarıyla tamamlayan sevgili öğrencilerimizin olduğu kadar, bilgi ve deneyimlerini sabırla aktaran öğretim elemanlarımız ile uzaklardan da olsa onlara her an maddi manevi güç veren ailelerindir. Bu ortak başarıdan dolayı hepinizi kutluyorum.” diye konuştu.

    Başarılarla Dolu Bir Yıl

    Rektör Alişarlı, geride bıraktığımız akademik yılda üniversitemizin imza attığı akademik başarılardan örnekler sunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “2018-2019 yılı üniversitemize yeni akademik birimler kazandırmada bereketli bir yıl oldu. Son bir yılda yürüttüğümüz çok yoğun bir çalışma ile üniversitemizdeki değişim ve dönüşümler ve yeni kurulan fakülteler ile fakülte sayımızı 11’den 16’ya yükselttik. Hukuk Fakültesi binamızın İzzet Baysal Vakfı tarafından üniversitemize armağan edilecek olması bizleri ayrıca onurlandırdı. Bu vesilesi ile bir kez daha Vakfımıza ve değerli büyüğümüz Ahmet Baysal ile yönetim kurulu ve mütevelli heyet üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Yeni fakültelerin kurulmasında katkı sağlayan Sayın Valimiz başta olmak üzere ilimizdeki yetkililere, Yükseköğretim Kurulumuz ile değerli Başkanımıza, Sayın Vekillerimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, yürüttüğümüz çalışmalara verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyor, Üniversitemiz ve Bolu’ya hayırlı olmasını diliyorum. Yine bu yıl içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı bünyesinde ‘Genel Ameliyathane ve Yataklı Servis’in açılışını gerçekleştirdik. Genel ameliyathane ve yataklı serviste engelli bireylerin tedavileri de rahatlıkla yapılabilecek. Bu önemli hizmetin Bolu ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemiz birçok alanda teknolojik gelişmeye imza atmakta ve bu alanda gerçekleştirdiği teknolojik yenilikleri patentlenmektedir. Bu çerçevede, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden bazı hocalarımızın, tohum ve baharatların yüzey dezenfeksiyonu amacıyla atımlı elektrik alanı teknolojisi geliştirerek ürettikleri cihaz,  Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Birliği Patent Enstitüsü’nden patent almıştır. Öğretim üyelerimizi tebrik ediyoruz. 2015 yılında Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı ulusal akreditasyon için Asistan Eğitim Programını yenileme ve geliştirme çalışmalarına başlayan Üniversitemiz, Türkiye Radyoloji Yeterlik Kurulu denetimlerini başarıyla tamamlayarak, Radyoloji Ana Bilim Dalı Asistan Eğitim Programının ‘5 yıllık yeterlik’ belgesi almaya geçen Haziran ayı içerisinde hak kazanmıştır. Bu başarıyla Tıp Fakültemiz, Türk Radyoloji Yeterlik Kurulu tarafından ülke çapında ‘Asistan Eğitim Programı’ alanında ‘5 yıllık yeterlik belgesi’ alan 12 kurum arasına girmiştir. Emeği geçen başta Dekanlığımız olmak üzere Anabilim Dalımızın kıymetli hocalarını tebrik ediyorum.”

    Öğrenci ve Öğretim Elemanlarımızın Başarıları Göz Doldurdu

    Geçtiğimiz akademik yılda TÜBİTAK ve üniversiteler arası yarışmalar ile uluslararası alanda öğrenci ve öğretim elemanlarımızın elde ettikleri başarılar hakkında da örnekler sunan Rektör Alişarlı, şu ifadeleri kullandı:

    “Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği 2’nci sınıf öğrencisi Abdülvasi Balta, İspanya’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda Serbest Stil 74 kiloda Gümüş Madalya kazanarak güreşte Üniversitemiz ve Ülkemizin gururu oldu. Mimarlık Fakültemiz öğrencisi Abdullah Taşpınar ve danışmanı tarafından hazırlanan Askeri Kara Aracı tasarımı, Mildesign 2019 Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması’ndan ödülle döndü. Öğrencimizin tasarımı, 578 proje arasında uluslararası seçici kurul tarafından ‘En İyi Tasarım’ ve ‘Mansiyon’ olmak üzere iki dalda ödüle layık görüldü. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı Ayvaz Elektromobil, TÜBİTAK’ın 2018 yılında gerçekleştirdiği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda iki ödüle layık görülmüştü. Öğrencilerimiz elde ettikleri bu başarının verdiği motivasyonla bu yılki yarışmalara Ayvaz Elektromobil 1.3 versiyonunun yanında ikinci bir araçla daha hazırlanıyor. Öğrencilerimizin Ayvaz’ın yanı sıra bir ilke daha imza atarak ‘Baysal’ adını verdikleri bir diğer elektromobil daha tasarladıklarını burada sizlere iletmek istiyorum. Hem Ayvaz hem de Baysal’ın bu yılki yarışmalarda en iyi dereceleri alacağına yürekten inanıyorum; öğrencilerimizi ve onlara katkı veren öğretim elemanlarımızı kutluyorum.”

    Rektör Alişarlı, “Devletimizin 2023 hedefleri doğrultusunda ve Yükseköğretim Kurumu’nun belirlediği ilkeler çerçevesinde uygulamalı işyeri eğitimi veya sektörel eğitim programı adlarıyla farklı illerde uygulanan ve Üniversite-Sanayi iş birliğini güçlendiren 3+1 Eğitim Modelini, Bolu’da uygulamaya geçirmeye hazırlanıyoruz. Göreve başladığımızda ilk hedeflerimiz arasında bulunan üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi için Bolu Teknik Bilimler Yüksekokulu, Bolu Organize Sanayi Bölgesinde 2018-2019 Akademik Yılında faaliyetlerine başlamıştı. Bolu sanayisi, Türkiye’de ilk 10’da yer alan firmaları barındırıyor. Bu bizler için değerlendirilmesi gereken, ülkemizin ve ilimizin gelişmesi için önemli bir fırsat. Üniversite-Sanayi iş birliğinin tarafları olarak bu iş birliğini ‘kazan-kazan’ yaklaşımıyla ve ‘Eğitim İçinde Üretiyor, Üretim İçinde Eğitiyoruz’ sloganıyla en verimli biçimde hayata geçirmek için çalışmalarımızın bütün hızıyla devam ettiğini ayrıca ifade etmek istiyorum.

    Bu anlamda geride bıraktığımız dönem boyunca her zaman üniversitemizin yanında olan Bolu Valiliğimize, Belediye Başkanlığımıza, Sanayi ve Ticaret Odamıza, sivil toplum örgütlerimize ve Bolu’da faaliyet gösteren firmalara teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

    “Mezun Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz.”

    Konuşmasına mezun öğrencilerimizin değerli ailelerine hitap ederek devam eden Rektör Alişarlı, ailelerin bugün hissettikleri duygularının hepimizden çok farklı olduğunun altını çizerek, “Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızın hayatlarında bugün yeni bir dönem başlıyor. İçinizde onların istikballeriyle ilgili bir endişeniz olmasın. Çünkü onlar bugüne kadar yaptıklarıyla hepimizin takdirini kazandılar. Hedefleri için zamanı ve onlara sunulan olanakları çok iyi değerlenirdiler. Yarışmalara katıldılar, pek çok ödül ve övgü aldılar. Ortaya koydukları projeler, ürünler ve sergiledikleri dayanışma ile gerek sizin gerekse hocalarının emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Evlatlarınızı hayatlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz. Çok titiz çalışan akademik, idari ve teknik kadromuz, ortaya özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi.

    Bizler, onlarla gurur duyuyoruz ve biliyoruz ki bundan sonrada onların yaptıklarını bizlerle birlikte siz de gururla izleyeceksiniz.”

    “Üniversitemiz Sizin Her Zaman İkinci Yuvanız Olarak Kalacaktır.”

    Ardından mezun öğrencilere seslenen Rektör Alişarlı, “Çok güzel bir kampüste, çok güzel bir şehirde eğitim aldınız. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu. Birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek, sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen, meslek sahibi gençler olarak üniversitemizde iz bıraktınız. Bugün hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Hayatın zorlukları ve çok çalışmak sizi korkutmasın. Hayatınızın her aşamasında disiplini, azmi ve sabrı rehber edinin. Eğitim döneminizi tamamlayarak yeni bir döneme adım atarken, bugüne kadar edindiğiniz bilgilerin çok hızlı bir şekilde değişeceğini ve belki de eskiyeceğini unutmayın. Bundan dolayı öğrenci kimliğinizi hayatınız boyunca sürdürün, öğrendiklerinize her gün yenilerini ekleyin. Diplomanızdaki İzzet Baysal ismi, hayat boyu sizinle birlikte olacak önemli bir değerdir. Hayatınız boyunca bunun bilinciyle çalışacağınızdan ve büyük hayırseverin hayat felsefesini rehber alacağınızdan kuşkumuz yoktur. Bolu’yu unutmayın. Çünkü sizlerin bugünlere gelmesinde pek çok Bolulu hayırseverin desteği var. İzzet Baysal’ı örnek alarak sizlerin okuyup yetişmesine vesile olan Ali Ericek’i, Süreyya Astarcı’yı, Yaşar Çelik’i ve burada isimlerini sayamadığım pek çok hayırseverimizi de unutmayın. Ayrıca hayatınız boyunca üniversitemizle bağlarınızı koparmamanızı diliyoruz. Mezun tüm öğrencilerimizden, Üniversitemiz Mezun Bilgi Sistemine kayıt olarak, bundan sonraki hayatlarında üniversitemizle bağlarını hep diri tutmalarını istirham ediyorum. Çünkü en büyük sermayemiz, sahip çıkacağımız birliğimiz ve beraberliğimizdir. Azimle, kararlılıkla gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır. Bundan sonra göstereceğiniz başarılar, sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların nedeni olacaktır.” şeklinde konuştu.

    Rektör Alişarlı, sözlerini “Unutmayınız ki, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, üniversitemiz sizin her zaman ikinci yuvanız olarak kalacaktır.” diyerek tamamladı.

    TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Bolu Milletvekili Arzu Aydın’den gelen tebrik mesajları okundu.

    Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’na, Türkiye Radyoloji Yeterlik Kurulu’ndan Akreditasyon Belgesi

    Üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı, Türkiye Radyoloji Yeterlik Kurulu tarafından ülke çapında Asistan Eğitim Programı alanında 5 yıllık yeterlik belgesi alan 12 kurum arasına girdi.

    Akreditasyon belgesi, törende, üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Gürel’e, Türkiye Radyoloji Yeterlik Kurulu Üyeleri Uludağ Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfit Parlak ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezahat Erdoğan tarafından verildi.

    Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Prof. Dr. Müfit Parlak, “Üniversite yönetiminin bu konuda göstermiş olduğu çabalar ve Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerimizin yapmış oldukları önemli katkılar nedeniyle Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi,  5 yıllık akreditasyon belgesi almaya hak kazanmıştır. Kendilerini gönülden kutluyorum.” dedi.

    Üniversitemiz dönem birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şule Nur Altuntaş, tüm mezunlarımız adına bir konuşma yaptı. Altuntaş, özetle “Bu yeni başlangıçta bize düşen, bunca yıl emek verdiğimiz, talip olduğumuz, öğrenmeye çalıştığımız ilimleri insanlara aktarıp faydalı olmak ve öğrendiklerimizle amel edip örnek olmaktır. Nitekim bu konuda Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur; “Yalnızca şu iki kimseye gıpta edilir: Birisi, Allah’ın kendisine verdiği malı Allah yolunda harcayıp tüketen; diğeri ise Allah’ın kendisine verdiği ilimle amel eden ve onu başkalarına öğreten kimse.” Belirtmek isterim ki, bana ihsan edilen bu birincilik Allah’ın bir lütfudur. Zîra çalışmayı nasip eden de başarıyı nasip eden de Allah’tır. İhsan edilen bu nimet, benim Allah yolunda çalışmamı, insanlara ve vatanıma hizmet etme isteğimi, azmimi artıracaktır. Öncelikle en büyük şükrüm Allah’adır. Sonrasında ilk ve sonsuz teşekkürümü; şanlı bayrağımız inmesin, mübarek ezanlarımız dinmesin, bizler buralarda rahatça okuyalım diye hiç düşünmeden canlarını feda eden, bir an bile gözlerini kırpmadan gece gündüz nöbet tutan şanlı askerlerimize iletmek istiyorum.” dedi.

    Üniversitemizi birincilikle tamamlayan öğrencimiz, konuşmasının ardından Mezuniyet Kütüğüne dönem plaketini çaktı.

    İBUMED Genel Sekreteri Doç. Dr. Cevher Altuğ ise, mezunlar derneğimiz hakkında bilgi vererek, “Mezunlarımızı hem birbirleriyle hem üniversitemizle sürekli bağlantı içinde tutmak, ailevi bir birliktelik ortamı tahsis etmek öncelikli misyonumuz arasındadır. Vizyonumuz ise, İzzet Baysal’ın eğitim dünyasında açtığı yolda ilerleyerek, üniversitemizin kuruluşundan itibaren tüm mezunlarımıza ulaşarak, mezunlar arasında iletişim ve beraberliği sağlamak, mezunlar ile öğrenciler arasında bir köprü oluşturmak, mezun adaylarına iş ve sosyal yaşantılarında pozitif ayrımcılık sağlayacak faaliyetleri organize ederek BAİBÜ kimliğini mezunlar vasıtasıyla yüceltmektir. Mezunlar Derneğimizin web sitesini ve sosyal medya adreslerini takip ederek ayrıntılı bilgi alabilir, üyelik işlemlerini yapabilirsiniz.” diye konuştu.

    “Katkı Vermeye Devam Ediyoruz”

    İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Gören ise konuşmasına, dereceye giren mezunlarımıza İzzet Baysal Vakfı’nın değerli Başkanı Ahmet Baysal’ın tebrik ve selamlarını ileterek başladı.

    Necdet Gören, özetle “İzzet Baysal Vakfı olarak üniversitemize, kuruluşundan bugüne kadar her türlü katkıyı verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Çok değerli Rektörümüz burada ifade ettiler, Hukuk Fakültesi müjdesini verdiler. Ben de Hukuk Fakültesi’nin bitiş müjdesini vermek istiyorum. İnşallah Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünde Hukuk Fakültesi’ne talebe alacağız, öğretime açılmış olacak. Vakfımız bütçesini buna göre ayarlamıştır. Vakıf, Mengen’deki inşaatlarımıza ve Hukuk Fakültesi’ne takriben 40 milyon civarında bir ödeneği bugünden tahsis etmiştir diye sizlere müjdeliyorum.” ifadelerini kullandı.

    Dereceye giren mezunlarımızı tebrik eden ve başarılar dileyen Gören, özetle “Bilhassa siz dereceye girmiş öğrencilerimizin mesleklerindeki başarıları, bizleri elbette mutlu kılacaktır. Üniversitemize olan ilgiyi ve tercihi, Türkiye genelinde artıracaktır. Biz, üniversitemizin Türkiye genelinde çok başarılı olmasını istiyoruz ve bunun için her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz. İnşallah her ile, bizim hayırseverimiz İzzet Baysal gibi bir hayırsever nasip olur. Örnek olması açısından İzzet Baysal’ı her yerde tanıtmanızı sizden rica ediyorum. Aramızdan ayrılalı 19 yıl oldu, bu 19 yılda da üniversitemize ve Bolumuza kazandırdığı eserler devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, “Bugün mezun olan öğrencilerimiz, Türkiye’nin önemli üniversitelerinden birinden mezun oldular. Umuyorum bugün Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunu kardeşlerimizin de, ileride, bizler gibi, Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olmalarını diliyorum. Dereceye giren tüm mezunlarımızı kutluyorum ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

    Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Konuşması

    Bolu Valisi Ahmet Ümit ise, insan hayatında önemli dönemeçlerin olduğunu vurgulayarak, özetle “Sizler bugün ilimizin ve ülkemizin medar-ı iftiharlarından biri olan önemli, değerli bir üniversiteden mezun oldunuz. Bundan sonraki yaşamınızda, burada öğrendikleriniz ve edindiğiniz tecrübeler her zaman etkili olacaktır. Şunu ifade etmek isterim: Bizim şanlı bir tarihimiz, yüce bir devletimiz ve milletimiz, büyük bir devletimiz var. Böyle bir devletin evlatları olarak sorumluluklarımız var. Her şeyden önce birlik ve beraberlikten kopmamak gerekiyor. Milletimizin paradigmalarının başında; vatan sevgisi, millet sevgisi, devlet sevgisi, bayrak sevgisi, inancı, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, dürüstlük, gayret vb. birçok değerler geliyor. Bu değerlerimizdeki derinliklerimizi sürdürebilmemiz için gelecek nesillerimiz bunlara sahip çıkmaya devam edeceklerdir. Sizlerin de bu değerlerimize sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Bütün gençlerden beklentimiz şu ki: Tarihini bilen, milli ve manevi değerlerine sahip olan, birlik ve beraberlik ruhunu her şeyin önünde tutan, devlet, millet aşkıyla, ülkemizi, Atatürk’ün bahsettiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkarabilmek için var gücüyle mücadele edeceğinize inanıyorum. Dereceye giren mezunlarımızı, ailelerini ve öğretim elemanlarını bir kez daha kutluyorum.” dedi.

    İzzet Baysal Vakfı Ödül Töreni

    Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlarımıza, İzzet Baysal Vakfı tarafından verilen ödüllerin takdimine geçildi. İlk olarak, Üniversite genel sıralamasında, ardından ön lisans sıralamasında dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

    İlahiyat Fakültesi’nden Şule Nur Altuntaş, üniversite birincisi; Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Nuran Arslan, üniversite ikincisi; Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Esma Nur Dikmen ise, üniversite üçüncüsü oldular.

    Ön Lisans’ta ise; Mengen MYO Aşçılık Programı’ndan Setenay Melek Yurttabir, birinci; Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri MYO Ağız ve Diş Sağlığı Programı’ndan Esra Karagönlü, ikinci; Yeniçağa Yaşar Çelik MYO İnşaat Teknolojisi Programından Ahmet Gürkan ise üçüncü oldular.

    Fakülte ve yüksekokul birincilerine ise ödülleri, dekanlar ve İzzet Baysal Vakfı üyeleri tarafından takdim edildi. Öğrencilere; Cumhuriyet altını, İzzet Baysal Vakfı takdirnameleri ve teşekkür plaketleri, Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eseri ve Rektörlüğümüzün başarı plaketleri verildi. Bu yıl ilk kez uluslararası bir öğrencimiz ise fakülte birincisi oldu. Endonezya’dan ülkemize gelen Rizky Amallia, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi olarak ödül aldı.

    Üniversitemiz 2018-2019 Mezuniyet ve Ödül Töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

    Önceki İçerikİİBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dalar’ın annesi Esma Dalar vefat etmiştir.
    Sonraki İçerikAkademik Personel İlanı