18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

“Necip milletimiz 108 yıl önce bugün; iman, birlik ve beraberlik içinde tarihin en büyük zaferine imza atmıştır. Kazanılan bu büyük zafer tüm dünyaya; Türk milletinin her koşulda son damla kanına kadar vatanını savunacağını ve bağımsızlığına olan inancını güçlü bir şekilde göstermiştir.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak bu inançla ülkemizi her zaman daha ileriye taşımak ve bağımsızlığımızı her alanda güçlendirmek için gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları Komutanları, askerleri ve İstiklâl Mücadelesinde, canlarını feda ederek bu güzel vatanı bizlere emanet eden bütün şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı
    Rektör